29 Haziran 2024 16:43

Hamdi Gültekin Isparta’ya proje üretiyor

Isparta’nın yeni gül markasının sahibi Hamdi Gültekin, yeni markasını sektörle tanıştırmaya hazırlanıyor.

Hamdi Gültekin Isparta’ya proje üretiyor

Ispartalı iş insanı Hamdi Gültekin, kendi tarlalarını sadece gül üretimine tahsis ederek yakında doğacak markasını halkla buluşturmak için bekliyor.

Ispartalı iş insanı, siyasetçi, yazar Hamdi Gültekin, gül ürünleri üzerine farklı bir tasarım ve çalışmayla yakında hem iş alanında hem de istihdam alanında yeni markasını sektörle tanıştıracak.

“Dünya gül mamullerinin ℅65’ini Türkiye karşılıyor”

Gülünün kalitesiyle tanınmış tek ilimiz olan Isparta’da yeni gül markasının sahibi Hamdi Gültekin, kendi tarlalarını sadece gül üretimi için tahsis edeceğini ve bunu büyük bir ekiple yapacaklarını belirtti. Gültekin, “İş geliştirme uzmanlarıyla çalışmak daima bilimsel bir hedeftir. Dünya gül mamullerinin ℅65’ini Türkiye karşılamakta ve Isparta bu alanda tek ilimiz. Fransa bu alanda bir adım önde görünüyor. Üstelik Isparta gülü sayesinde… Şimdi bir de lavantamız dünyada ℅93 civarında ve bu ihtiyacı da Isparta karşılıyor. Bunu değerlendirmemiz lazım.”

Gül markaları arasında Rosense ve Gülsha markaları ilk sırayı paylaşırken yeni bir marka çalışması yapan Gültekin, “Biz bu iki markayla gurur duyuyoruz. Bu markalar rakip değil bizim için kıvanç” dedi.

Isparta’da büyük bir ilgi ve sevgi ile iş çevresi tarafından desteklenen iş insanı Gültekin, bölge milletvekillerinin de desteğini aldı. Gültekin, siyaset alanında çalışmalarının yanında iş dünyasında yeni bir tasarımla markasını tanıtacak.

“Ülkemizi tanıtmak bizim asli görevimiz”

İslamköylü iş insanı Gültekin, “Küresel boyutta ve ligde olmak zorundayız. Sadece şehrimizi tanıtmak yeterli değil, ülkemizi de tanıtmak bizim asli görevimiz. Bizim hedefimiz yerelden evrensele giden yoldur. Edirne’den Kars’a bizim insanımız her şeyin iyisine layık. Rize’de olsam çayı, Malatya’da olsaydım kayısıyı, Trabzon’da olsam fındığı, Hakkari’de olsam yaylaları, Bingöl’de olsam balı, Erzincan’da olsam peyniri yeniden dünyaya tanıtırdım” diye konuştu.

Gültekin, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizin her köşesi zenginlik ve doğmayı bekleyen yeni markalarla dolu. Isparta benim doğduğum yer ve doğduğum yere borcum var. Atatürk 1934’te gül fabrikası kurulmasını emretti. Atatürk ilkeleri doğrultusunda bu alanda medeniyetler seviyesini aşmamız gerekiyor. “

Üniversite dahil çevre illerden görüş alan Gültekin’in hedefi Avrupa liderleriyle yarışmak. Bu projenin ilk temellerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışırken başlatan Gültekin, 2024’te kendi şirketinin kuruluşunu gerçekleştirdi.
Marka lansman tanıtımını İstanbul ve Isparta’da yapacak olan Gültekin, gazetemize açıklamalar yaptı. Yakında doğacak markasını açıklamaya hazırlanıyor. Kendisine başarılar diliyoruz.